Søg

Luk
Vi fandt resultater for

Menu

Luk

Metro Service og Metroen

Metrodrift i 20+ år

Metro Service har over 20 års erfaring med drift af førerløs metro. Vi har ansvaret for 30.000 daglige afgange i Metroen, og vores dygtige medarbejdere servicerer hver dag i gennemsnit 300.000 passagerer. 

Stewarderne er til stede blandt passagererne i Metroen. Her hjælper og guider de passagererne til en god og sikker rejseoplevelse, og hvis der bliver brug for det, er alle stewarderne trænet i at køre de førerløse metrotog manuelt. 

Teknikerne i Metro Service vedligeholder og klargør alle metrotog i de to store togværksteder, som ligger i forbindelse med vores kontorer i København. Her har vi også vores fælles administration og kontrolrummene, hvorfra vi holder øje med, at de førerløse tog kommer rundt i systemet. Sammen sikrer vi, at Metroen kører til tiden på mere end 99 % af årets 11 millioner afgange.

M1+M2

M1+M2 er de to første metrolinjer i København. De åbnede i 2002 med første etape fra Frederiksberg til henholdsvis Lergravsparken og Vestamager. Siden blev linjerne udbygget til Vanløse i den ene ende og M2 blev forlænget fra Lergravsparken til Lufthavnen.

Metro Service har været driftsoperatør af linjerne, siden starten i 2002. Det hele styres fra vores kontrolrum, der ligger på vores kontrol- og vedligeholdelsescenter – også kaldet et CMC - på Metrovej 3 mellem metrostationerne Ørestad og Vestamager.

Det er også fra dette CMC, at vi vedligeholder togene på vores værksted, og at vores dygtige stewards klæder om og møder ind, ligesom vi har en lang række administrative ansatte med deres daglige gang på Metrovej 3.

M3+M4

M3+M4 er de to nyeste metrolinjer i København. M3 – også kaldet Cityringen – åbnede i 2019 og bandt byen sammen med stationer i samtlige brokvarterer og i Indre By. Siden blev M4-udvidelsen til Orientkaj i Nordhavn åbnet i 2020 – og i 2024 udvides M4 yderligere til København Syd.

Metro Service har været driftsoperatør af linjerne, siden starten i 2019. Det hele styres fra vores kontrolrum, der ligger på vores kontrol- og vedligeholdelsescenter – også kaldet et CMC - på Vasbygade i Københavns Sydhavn.

Det er også fra dette CMC, at vi vedligeholder togene på vores værksted, og at vores dygtige stewards klæder om og møder ind, ligesom vi har en lang række administrative ansatte med deres daglige gang på Vasbygade 16.

Læs mere om Metroen eller søg job i Metroen